Sokan éltek az első házasok adókedvezményével

Forrás: ado.hu

Az elmúlt év havi kifizetői bevallásai alapján az első házasok kedvezményéhez kapcsolódóan dinamikus növekedés figyelhető meg mind a nyilatkozatot tevők számában, mind az általuk érvényesíteni kívánt összeg tekintetében. Az adóhivatal szerint ez alapvetően annak tudható be, hogy a kedvezmény a 2014. december 31-ét követően kötött házasságokra vehető igénybe 24 hónapon keresztül, így a maximális jogosultsági időszak elérése miatt tavaly egyetlen párnak sem szűnt meg az érvényesítési lehetősége.

Míg tavaly és tavalyelőtt az első házasok kedvezményének megszűnését eredményezte, ha a házaspár családi kedvezményre vált jogosulttá, addig idén januártól a kedvezményt ez nem befolyásolja. A két lehetőséggel párhuzamosan is lehet élni, az első házasok engedménye akkor is jár az első jogosultsági hónaptól számítva 24 hónapon át, ha időközben gyermeke születik a párnak - hívja fel a figyelmet cikkében a lap.

Regisztráljon most!

Amennyiben most regisztrál oldalunkon, meghívjuk Önt egy ingyenes, egy alkalmas coaching folyamatban való részvételre.

Regisztráció

Legfrissebb híreink

Kérdések és válaszok a számlakiállításról 2017-ben

A számlakiállításról szóló cikksorozatunk soron következő részében körüljárjuk az egyszerűsített számla és a gyűjtőszámla alkalmazásának szabályait, és áttekintjük, hogyan lehet a számlát javítani, módosítani, illetve érvényteleníteni.

 

Bővebben...

Bekötnék az összes szálláshelyet a NAV-hoz

Adócsökkentésről, a bérszínvonal duplázásáról és a szálláshelyek bekötéséről a NAV-hoz beszélt a MTÜ vezérigazgatója.

 

Bővebben...

Sokan éltek az első házasok adókedvezményével

Havi szinten átlagosan 17 ezren érvényesítették az első házasok kedvezményét tavaly, az adóalap-kedvezmény összege 552,1 millió forint volt havonta – közölte a Világgazdasággal a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) sajtóosztálya.

 

Bővebben...

Számlázóprogramok: mindent tudni fog a NAV

Publikálva: 2014-10-13

November 15-e a számlázóprogramok bejelentésének végső határideje. Ezután a NAV teljes körű információkkal rendelkezik arról, hogy a gazdasági események után az adózó milyen úton teljesíti számla-kibocsátási kötelezettségét – írja blogbejegyzésében az RSM DTM.

Bővebben...

Fizetniük kell a munkanélküli exdiákoknak

Publikálva: 2014-10-09

Havi 6810 forintot kell fizetniük a frissen végzett, munkanélküli diákoknak december 16-tól, hogy jogosultak maradjanak egészségügyi ellátásra - derül ki a NAV közleményéből.

Bővebben...

Amikor a magyar áfát kell megfizetni az uniós vásárlás után

Publikálva: 2014-09-26

Változnak az uniós áfa-szabályok 2015-től - mondta el az InfoRádiónak az RSM-DTM adószakértője. Hegedűs Sándor kiemelte: a szabályozás szerint az elektronikus úton, külföldről igénybe vett szolgáltatás után a magyar áfát kell megfizetni a jövő évtől.

Bővebben...